Leave Your Message
Si të pastroni kapelet tuaja të ndjera?

Produktet Lajme

Si të pastroni kapelet tuaja të ndjera?

2023-11-12

Pasi të hiqni kapelën, mos e vendosni rastësisht. Duhet të varet në një raft rrobash ose grep dhe mos shtypni objekte të rënda mbi të për të shmangur deformimin dhe deformimin. Nëse mbani një kapele sportive për një kohë të gjatë, pjesa e brendshme dhe e jashtme e kapelës do të njollosen me vaj dhe papastërti dhe duhet ta lani atë në kohën e duhur. Veshja e kapelës mund të hiqet, lahet dhe më pas shtrihet për të parandaluar që njollat ​​e djersës në veshjen e kapelës të lagen dhe të mykohen, gjë që do të ndikojë në jetëgjatësinë e kapelës. Hiri në kapelë duhet të lahet rregullisht. Llumi dhe njollat ​​e vajit të ngjitura në sipërfaqen e kapakut mund të fshihen butësisht me një furçë të butë të zhytur në ujë të nxehtë me sapun dhe më pas të pastrohen me ujë të pastër. Kur lani një kapelë, mund të gjeni një kavanoz të rrumbullakët ose legen porcelani me të njëjtën madhësi si kapelja, ta vishni sipër dhe më pas ta lani për të mos dalë nga forma. Kur mblidhni kapele: pastroni pluhurin, lani papastërtitë, zhytuni në diell për pak, mbështilleni me letër dhe ruajeni në një kuti kapele në një vend të ajrosur mirë dhe të thatë. Në të njëjtën kohë, vendosni një desikant brenda kutisë së ruajtjes për të parandaluar lagështinë. Çmontimi dhe pastrimi i kapelave të thurura është relativisht i veçantë, me disa që nuk mund të ngjyhen në ujë (si pupla, tema ose kapele me letër rreshtimi, etj.). Nëse kapela është prej pambuku, ajo mund të lahet. Nëse letra është e mbushur, kapela mund të fshihet vetëm, por nuk mund të lahet dhe larja e saj do të sjellë fat të keq. Për shkak se ka një formë tredimensionale, është më tabu përdorimi i një lavatriçe. Metoda e duhur e larjes për kapelet e përgjithshme është:

1. Nëse ka dekorime në kapelë, ato duhet të hiqen fillimisht.

2. Për të pastruar kapelën, këshillohet që fillimisht ta njomni me ujë dhe me një detergjent neutral.

3. Furçoni butësisht me një furçë të butë.

4. Furçoni dhe lani pjesën e brendshme të brezit të djersës (në kontakt me unazën e kokës) disa herë për të hequr tërësisht njollat ​​e djersës dhe bakteret. Sigurisht, nëse përdorni materiale antibakteriale dhe deodorante? Pastaj ky hap hiqet.

5. Palosni kapelën në katër pjesë dhe shkundni butësisht ujin. Mos përdorni lavatriçe për t'u dehidratuar.

6. Përhapeni kapelën, mbusheni me një peshqir të vjetër, vendoseni të sheshtë dhe thajeni në hije. Shmangni varjen e tij në diell. Mënyra e saktë e larjes për kapele speciale është si më poshtë: 1. Kapelet prej lëkure mund të pastrohen me qepë të prera në feta ose të fshihen me një leckë të zhytur në benzinë ​​për të arritur një efekt të mirë larës. 2. Njollat ​​në kapelën e hollë mund të fshihen me një përzierje uji amoniak dhe një sasi të barabartë alkooli. Lyejeni fillimisht një copë leckë mëndafshi në këtë përzierje dhe më pas fshijeni. Mos e lagni shumë kapelën, përndryshe do të marrë formë lehtësisht. 3. Pas larjes së kapelës së flokëve të thatë me fibra ultrafine, është mirë që ta mbushni kapakun me letër të thërrmuar dhe toptha pëlhure, dhe më pas të ftoheni të thatë. 4. Kapelet e leshta mos i lani me uje sepse leshi do tkurret. Nëse kapelja kapet nga pluhuri ose nga qimet e kafshëve shtëpiake, mund të përdorni shirit me anë të gjerë dhe ta palosni mbi gishta për të hequr pluhurin sipërfaqësor. Kapelet e leshta nuk kanë nevojë të pastrohen çdo herë, por lehtë mund të shkurtojnë jetëgjatësinë e tyre. Nëse pastrimi është i nevojshëm, pastrimi kimik është metoda më e përshtatshme. Kapelë sportive Kapelë e thurura me mikrofibër për flokë të thatë.

Nantong Yinwode Textile Technology Co., Ltd, me 20 vjet përvojë të pasur, ne jemi të specializuar në prodhimin e kapelave të ndjera, kapele kashte, bereta etj. NA KONTAKTONI PËR TË MERRNI NJË MOSTRA TË FALAS TANI!